Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Friday, 18 January 2013

semua orang nak yg TERBAIK untuk anak mereka


rasanya problem nie ramai mak-mak kat luar sana merasai apa yg ira rasa . masalah disini adalah MEMBANDINGKAN ANAK SENDIRI DENGAN ANAK ORANG . leceh la perkara nie sebenarnyaa & bosan jew nak melayan tp terpaksa layan .  xsuka bila orang ckp "napa badan anak kurus, bg zat kat mak bapak yew"..., "alahai keciknya badan tp dah 1tahun , mak x bg makan kew, blablabla...br umur brapa bulan pun dah berkilo2", "xpenah bg susu badan kew tu sbb bdn anak kecik"..rasa nak penampor mulut org suka potpetpotpet byk nie... tersentap hati mak ni dik oi ....

xbole kew korang layan jew anak korang x payah nak compare dengan org lain . dah anak aku tu mmg jenis x nak makan, naik badan sikit turun balik, nak buat mcm mna...kalau ira x bf baby pun jgn la ckp bole menjatuhkan maruah org, hina sgt kew mak yg xdpt bf baby dia?????tolong la, tolong la mak-mak kat luar sana or yg TERBACA entry nie, jgn la kita ada sikap yg xelok mcm nie..sbb hal anak-anak nie sensitif ok . muka nampak bole terima tp hati sakittttt ok .walaupun umairah kurus tp alhamdulillah dia sihat & aktif . cepat bertindak dengan keadaan sekeliling . cpt paham . kalau anak dah bekilo2 tp pemalas x bijak idak plak kita nak menyebuk . hal anak-anak nie korang punya hal sendiri xpyh nak sibuk anak org lain .

nota hati : harap-harap aku dijauhkan dr golongan kaki penyibuk ^___^



 apabila umairah menguasai semua org xdpt main, hehehehe
kidzone AEON SEC.18





PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

10 000 comment:

cha said...

ntah kan. ramai gak i baca kwn blog yg up isu ni bila org compare anak dorg dgn anak sendiri kan. mesti geram je. sabar ye u. u lg tau apa yg terbaik utk anak u :)

:: Mrs.Eady :: said...

jgn peduli dgn org..

Sue-Rya Qistina said...

selalunya gitu lah kan. ade ibu2 yg suka bandingkan anak2 mereka ngan anak org lain. setiap anak kan berbeza perkembangannya, ada yg cepat ada yg lambat. sabarlah ye ira. kdgkala kesabaran itu yg mengajar kita realiti kehidupan yg sebenar :)

D Yatie said...

gitu la kekdahnya...ramai sgt yg mcm tu dh zmn skrg ni..smpai tiba2 rs : "ak nk tgk anak kau nt mcm ne?" Astaghfirullahhala'zim...

nuyui a.k.a miss YUI said...

asuhai..cmtu pun ada ea..sbr ea kak..

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon slalu terasa
anak ekin kecik je
xdelah tembam
wlupun die full BF smpi skrg
mgkin anak ekin memg jenis bdn kecik kot cam ekin
tp lantaklah org nak kate ape
yg penting die sehat dan bijak

Mommy_Cha said...

sabo jelah. kita pon sama selalu gak kena compare2 tapi buat taktahu sudah. hahahaha :)
yang penting anak sihat, hidup sejahtera...
heh!

Bazilah (^0^) said...

amboiii umairah. semangat nye main hehehe. abaikan kate org, asal anak kita sihattttt dan ceriaaaa :)

UMIE SUE said...

sewronoknyeee die..geram tgok

Liyana said...

same la..tension je dgr org ckp ank kite kecik je wlupun fully bf.
xpe..yg pntg sehat n bijak kan :)