Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Wednesday, 7 November 2012

Kutu oh Kutu !!!!!!


Hai semua .

i'm back ^___^ , hehehehe . arini nak story kisah kutu . oh say tidak pada KUTU ok . sebenarnya skrg ira tengah membanteras kutu di kepala princess ira . oh anak , mcm mana la kutu ada dikepala kecik mu anak .

cerita nie bermula , bila ira dengan x sengaja jumpa IBU KUTU atas kepala umairah . oh no . Last week ari Jumaat ira pg klinik utk checkup . sambil tunggu mainmain rambut umairah tbtb ternampak something . cuba nak tarik tp x dapat, pastu binatang tu terlepas dan menyorok di celah-celah rambut . hati rasa geram gila babe...paksa suami carikan , dan ugut kena cari sampai dapat . nasib la rambut umairah nie jenis jarang tp kesukarannya sbb rambut umairah keperingan , last-last jumpa . apa lagi abah pun tarik sbb tektik menarik rambut abah mmg pro . dapat jee binatang tu trus ckeck & mmg sah KUTUUUUUU!!!!! owh..gelisah hati mak bermula sejak jumpa kutu . hehehehe ... & bila abah dapat kutu tu terus abah banteras . so tamat la riwayat kutu .

bila dah ada IBU KUTU conform-conform ada telur kan . mula-mula gerak gempur x jumpa tp bila second gerak gempur trus ada . oh anak, kepalamu dah menjadi tempat menternak kutu . disbbkan umairah tidur seTOTO dengan kami so dengan paksaan ira soh suami tidur umairah sbb takut berjangkit . kurang-kurang kalau abah terkena rambut abah pendek, rambut mak panjang, so rambut abah senang dibanteras dari mak . hahahahhaha...logik kan alasan tu..kikikiki .

dan pada hari selasa bersamaan 06.11.2012 ira mengambil keputusan utk memotong rambut umairah . mula-mula nak smpn sbb nak sambut birthday nnti x nampak princess plak tp x jadi bila umairah nangis-nangis sbb gatal . kesian pulak tgk princess nangis . ira bukan x nak cari ubat or petua2 kampung nie, sbb ira percaya kutu hanya dibanteras bila rambut tu nipis sbb dia x dew tmpt persembunyian . hahahahaha ....


siap sedia utk BERTUKAR . heheheheh..muka lawok .


step 1 .
time nie aunty tu cakap depan kasi sama yew, bg nampak amoi sikit .



step 2 . bye-bye telur KUTU .



step 3 . sesi mencantikkan rambut & memendekkan rambut lagi .


time nie abah menjadi jurukamera & juruarahan kepada umairah sbb umairah lebih takut pada abah dari mak . so segala arahan abah umairah akan dengan kalau dengan mak jawabnya abis la.. kalau kawan gaduh bole la dgn ira . hahahahaha ... masa potong rambut nie ira & suami nak tergelak jew, sbb rasa lawak tgk umairah, & nasib aunty salon tu tau nak gunting gaya mcm mana , so kerja menjadi senang . bila dah potong abah & mak mmg gelak sakan dan umairah buat muka x puas ati . nasib ko la anak sapa soh ada kutu . hahahahahah .


 dan ini lah hasilnya . kitaowng panggil rambut tempurung . sbb bulat jew . hahahahaha . conform bila atuk , nenek & opah tahu kitaowng kena marah . hehehehehe


bila nak wat story KUTU nie teringat story MOMY CHA , so momy cha kita bernasib sama .
hehehehehe




PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

9 000 comment:

Mommy_Cha said...

haaaa...baru nak komen macam eh?eh? sama pulak budak ni berkutu...tetiba ade sebut nama momy cha gitew...aah the best solution gunting pendek. tapi telur tu still ade jugak. kena rajin ler mama oi carikkan telur kutu tu..kang membiak lagi parah! hewhewhew!

ieda said...

aduhh kalau budak2 berkutu siksa dik .. anak akak pernah sekali kena .. mak aihh siksa nak hilangkan huhu

bukan main comel humairah .. senang bdk2 berambut pendek ! ;)

MizzTina said...

agaga..booolatnya..

yana halim said...

akak hari2 check kat kepala anak-anak. seriau betul dgn kutu 2 ni...huhu..

nur anis said...

kecik kecik dulu, asal balik kampung je, mesti dapat kutu.,..

LYAfrina said...

huhu...
cuba gunakan shampoo kutu y ae kat farmasi..

kecik2 dulu pernah gak..time balik kampung... mestia ngkut skali kutu2 sepupu tu

LYAfrina said...

huhu...
cuba gunakan shampoo kutu y ae kat farmasi..

kecik2 dulu pernah gak..time balik kampung... mestia ngkut skali kutu2 sepupu tu

LYAfrina said...

huhu...
cuba gunakan shampoo kutu y ae kat farmasi..

kecik2 dulu pernah gak..time balik kampung... mestia ngkut skali kutu2 sepupu tu

puan ira said...

LYAfrina : tq kak rina