Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Tuesday, 20 November 2012

bila anak menangis untuk ke taska :(

Assalamualaikum w.b.t .

Hai korang . i'm back ^_^ .

Lamanya x meluah perasaan kat diari online boolat nie . arini ira nak share about my princess . so sad la bila anak xnak pg taska . nampak je taska trus menangis . mula terpikir nak hantar ke tempat lain tp bukan senang nak cari pegasuh . xkan ira nak berhenti menjaga anak pulak sedangkan ekonomi pun xstabil . bestnya kalau dapat jadi suri rumah bole lihat anak membesar depan mata . congrat pada mak-mak yg menjadi suri rumah . bertuahnya ira rasa .

Hal xnk pg taska nie sebenarnya dah belanjutan hampir sebulan but ira xdew pilihan . ira biarkan jew tp sekarang menjadi-jadi plak umairah menangis bila nak ke taska . pg-pg ira yg akan hantar dia ke taska before ke taska ira akan singgah office utk punch kad . lepas jew punch kad trus dia menangis mcm tau-tau nak ke taska . sampai jew pintu mula menangis sekuatnya . hati mak mana x tersentuh lihat anaknya menangis . kadang-kadang mak join menangis sekali . kadang-kadang nak pujuk princess kena beckp dgn princess "umairah....ptg mak amik umairah, mak nak kerja bantu abah...umairah kena pg taska jadi anak yg baik , mak syg sangat dgn umairah " pastu mula la kita plak yg menangis . dulu dia ok jew ok je pg taska tp sekarang nie x mau . ira rasa segan nak tanya dengan cikgu dia napa umairah jadi mcm nie, takut disalah anggap . tp bila dah truk ira x tau nak buat mcm mana . rasa buntu sgt .

Kalau mak-mak yg ada idea or pandangan tentang masalah ira nie..meh la bekongsi dgn ira . sbb x tahan la tgk anak menagis bila hantar n ambik dr taska . rasa sedih sgt-sgt :(




  Anakku sayang...
Kau buah cinta kami..kau penyejuk di jiwa ini , 
Kau memang kami damba, kami nanti dengan sengenap jiwa.

Anakku sayang..
Kau harapan kami tuk masa depan,
Kau bisa membuat sedih jadi bahagia.

Anakku sayang..
Kau kekuatan cinta yang tak ada tandingannya,
Kala kau bahagia kami sangat bahagia,
Kala kau sedih hati ini ikut bersedih, bahkan lebih sedih dari yang kau rasa,
Dikala kau sakit semua tubuh ini juga terasa sakit
Segenap jiwa kami berikan tukmu anankku
Sepenuh hati kami berjuang untukmu sayang .

MAK & ABAH SAYANGKAN UMAIRAH .





PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

10 000 comment:

Sue-Rya Qistina said...

dulu mase anak 1st pernah gak alami mcmni. mase tu nak anta rumah bbysitter. mmg dia nangis sokmo. rupa2nya dia xnak kena tinggal sbb anak kakak2 tu suka sakat dia. suka tgk dia menangis. last2, kitorg tukar ke rumah bbysitter yg lain. barulah ok skit

:: Mrs.Eady :: said...

comel sgttt :)

cha said...

ala kesiannya u. mmg tiap kali anta dia nangis ke. alahai mesti sedih je u. i pn tak tau nk buat cmne. kuatkan semangat ye

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui takde pglmn kak..huhu.

Puan Ira said...

sue : mmg nak cari lain tp susah la..

Puan Ira said...

tq cha

Kakzakie said...

Kakak rasa ada yg tak kenalah Ira sebab sebelum ini tak menangis kenapa baru sekarang. Pada kakak sebaiknya jgn torture mental anak. Cubalah cari yg lain. Hati kakak rasa lain macam pulak.

Puan Ira said...

kakzakie : insyallah...sekarang tgh usaha cr pegasuh

Puan Ira said...

Mrs.Eady : tq kak

CikNaa said...

dia dah kenal org ke mommy?