Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Monday, 2 July 2012

Menu Berbuka

today sebenarnya ira puasa ganti . last year ira berpuasa sambil mengandung & ira hanya tinggal 1 hari jew itu pun terpaksa tinggal sbb kena minum air gula . frust ati bila terpaksa tinggal tp demi bb , mak relakan . mmg rasa sukar jgk berpuasa time mengandung dgn usia kandungan yg dah membesar tp kita kena berusaha jgk . dan akhirnya sy berjaya berpuasa dgn si kecil ;)

so lagi 7jam utk kita berbuka ye dan perot sy dah  berdongdang sayang . pagi tadi x besahur pun cuma before sleep makan dorayaki . araparap pewot sy bertahan la sampai berbuka . menu berbuka x tau apa lg nak mamam . rasa nak makan spageti , rasa nak makan keteow sup , rasa nak makan nasi berlauk ,  rasa nak makan yong tau foo ,  rasa nak makan mee kari , rasa nak makan mcd , rasa nak makan nasi lemak . fuhhh...brapa banyak la rasa . nie baru puasa ganti punya byk rasa , kalau puasa xtau la brapa byk punya rasa . so diingatkan yew korang time puasa nnti jgn la makan ikut nafsu makan ikut keperluan jew okay .

arini abis pilihan sy nak makan nasi sbb itu jew sy nak makan.. ^_^ dan menu sy mesti ada tempe


owh awak .. sy nak makan awk ;)



PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

2 000 comment:

Bazilah (^0^) said...

salam kenal :) sedapnye juadah berbuka tu :) tahun ni insyaALLAH bazi pon bakal berpuasa ngan si kenit dlm perut nih, hopefully dpt puasa penuh :)

CikPuan Ira said...

@Bazilah (^0^)
salam kenal awk..hopefully awk dapat berpuasa penuh dgn si kecil dlm pewot