Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Monday, 2 July 2012

Apa Pilihan Anda ??

Assalamualaikum w.b.t.

korang semua sihat kew??hope sihat okey , pd yg  tak sihat cepatcepat makan ubat ok . arini topik Apa Pilihan Anda ialah about petrol pam ;) , agakagak korang petrol pam jd pilihan ati korang apa ek ?? 


nie la stesen minyak pilihan ati ira & shuamy. duludulu masa single kalau nak isi minyak main masuk jew manamana petrol pam tp keberangkalian xKAN masuk petrol pam PETRONAS . korang nak tau sbb apa x suka PETRONAS sbb dia warna hijau ?? bkn sbb itu okey , sbb x nak masuk PETRONAS sbb ira rasa minyak dia mahal . HaHaHa ..pelikkan padahal smua minyak samo jew .




bila ira maried ,  ada sekali tu shuamy nak isi minyak kat PETRONAS , ira kata xmau isi kat PETRONAS la ,  isi tmpt lain padahal time tu minyak dah kedipkedip merah , shuamy tanya "napa x nak isi kat PETRONAS, nnti kena tolak kereta minyak xdew baru tau " so ira pun jawab la "minyak PETRONAS mahal" and then shuamy ira gelak tebahakbahak , ira pelik la . pastu ira tnya napa gelak ?? shuamy ira ckp " syg..smua minyak sama jew la..smua minyak made in MALAYSIA" so i pun tesegan-segan la . bila dipikirkan balik btol jgk la . so skrg ira nak isi minyak , tanpa memilih pam mana masuk jew . tp kalau jumpa Esso mmg pilih Esso no pam lain . 

second pilihan petrol pam ialah SHELL . xtau sbb apa suka SHELL tautau je suka ;)

 shell itu kerang ;)



dan pilihan ke tiga ialah CALTEX . sbb apa caltex ?? stesen minyak nie je yg ada kat rumah ma ira . so kalau xdew minyak tu kena isi jugak la daripada kena tolak kereta . hahahaha ... so korang kat luar tu , bila dah x dok minyak tu jgn la memilihmemilih petrol pam , korang redha je petrol pam yg ada daripada kereta korang tesadai di tepi . okey . daaa ^_^





PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

2 000 comment:

:: Mrs.Eady :: said...

husband suka petronas..

CikPuan Ira said...

@:: Mrs.Eady ::
yeke..pilihan msg2 tp ira bila kat hway mmg suka petronas sbb byk pilihan dlm kedai ;)