Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Friday, 8 February 2013

Second Annivesary


Assalamulaikum w.b.t & Hai korang .

fuhhhh!!!!!tiuptiup dulu sawang-sawang yg ado nie. lamanya amik mood utk beraktif kembali . alhamdulillah sakit 3serangkai dapat dilalui . punca cirit-birit adalah makan LIMAU CINA . so utk mengelakkan kembali cirit-birit berulang berkotak-kotak limau yg dapat disedekahkan kpd orang lain . org lain cirit-birit bior jgn family i...hahahaha..jahat x..kikiki...

tanggal 03.02.2013 genap rumahtangga yang dibina selama 2tahun. alhamdulillah, semoga ianya berkekalan hingga hujung nyawa . amin . sebelum sampainya annivesary nie, ada sikit perselisihan faham antara suami isteri . so sad bila gado2 :( . time gado plk anak xdew, so lambat la baiknya . walaupun gado2 tp tetap jugak ingat annivesary so si isteri tulis note cinta utk si suami, walaupun ringkas tp PADAT . ^____^  

note cinta utk suami  ^___^

bila bg note ingat dah berbaik tp NO . sobsobsob...nagis kat atas katil sorang . kejam u suami . so i pun mls nak pikir wat hati kering . i bg note tepat kol 12.00am (03.02.2013) . so suami x pujuk . esoknya tanggal 03.02.2013 nothing happen wif me . so dengan hati sedih pg la ke Program Malaysia Beautiful Day . so i enjoyenjoy la walaupun sobsob sedih annivesary sambut dgn aerobik :( . abis je program terus jew balik dlm otak nak terus sleep kador tido smlm yg nagis-nagis tu . dah la sampai umah suami kunci pintu rasa naik marah bukak-bukak jew pintu , SURPRISE!!!!!!!!!!!!! terharu tp buat muka slamber bole????

 kek annivesary . perisa STRAWBERI ^___^

tq suamiku .

so mmg tekejut dpt surprise tp hati masih panas sbb suami still bg i nangis walaupun i dah tulis note cinta, so i pun wat x heran dengan kek & choclate tu . ok time nie i blagak2. lastlast i ditinggalkan keseorang sbb suami i amik anak i di rumah MIL . waaaa!!!!!nagis lagi..suami u kejam tinggal i . aritu sangat2 badmood . akhirnya badmood i berakhir setibanya anak kecil bernama Nur Balqis Umairah sampai rumah , happy teramat sangat . i pun peluk-peluk manja dengan dia, yela dari Jumaat tidur rumah MIL, lama tu . dan tiba-tiba suami i bersuara soh bersiap . mula-mula tu nak keras kepala sbb nak soh suami pujuk2 tp malas nak panjang lebar bila anak ada nie, i pun pg bersiap cantik-cantik . pastu kitaowng pg Ipoh for CandyLightDinner . cewah...semua nie poyo!!hehehe...

sampai jew tempat dituju terus suami kiss i (oppsss...18sx ok) & wish happy anivesarry & buat ucapan . so terharu . i love u suami . tp org dah kata suami isteri , so i dpt imagine kat mana suami i nak bawak so tekaan i mmg TEPAT...yeeee!!! akhirnya kami dinner di Tandoor Grill . makanan india , sangat sedap & service tiptop . 


 yum!!!yum!!
1) sizzling chicken tandori, 2) butter chicken, 3) chesee nan, 4) briyani kambing, 5) watermelon & apple juice


 myloveforever
 
anak yg semakin berdikari 

after kitaowng dinner, kitaowng berjalan-jalan cinta di Ipoh i-city. menarik jugak la . saje bawak umairah jalan-jalan sambil mak abah menyulam cinta . kuikuikui...

warna-warni . cantikkan . umairah very excited tgk lampulampu .

muaaahhhh!!!!

akhirnya pergaduhan diakhiri dengan kegembiraan apabila hadirnya anak tersayang . tq sayang mak sayang abah & umairah . ingat berakhir la sambutan annivesary rupanya ada lagi . tp itu suami i dah terbocor rahsia, kesian but suami, i nak bg tau kat u terima kasih sangat-sangat & i terharu semua apa yg u buat utk i . u suami i sehingga akhirat. and last for annivesary i dapat INSTAX 7s Choco, walawe~~~~mmg i suka!!!!!


i LOVE it
^______________________^


moral : kalau gaduh-gaduh bila ada anak semuanya berakhir . pastu kita senyum lebar ^_____^



SELAMAT TAHUN BARU CINA
SELAMAT BERCUTI




PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

5 000 comment:

cha said...

wah bestnya. dalam majuk majuk tu dpt jugak suprises kan. haha i ingat i je keras hati salu majuk haha

btw happy anniversary you. semoga cinta berkekalan sampai syurga :)

ieda immi said...

so sweet !
semoga kekal dik sampai hujung nyawa mu ....

yelah bila gaduh2 nie , tgk wajah anak kita boleh jadi ceria dan berbaik semula kan ;)

Puan Ira said...

@cha

tq u..

Puan Ira said...

@ieda immi

btol tu...walaupun kita keras2 ati..bila tgk anak lembut jew..

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,beshnya..tak prnh try kat tandori tu..