Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Thursday, 14 February 2013

kerana RM5 .


Hello!Hello!Hello! welcome back to work . lamanya cuti CNY . arini baru start kerja tp mood masih berawangan lagi . kan best kalau company nie abah sy yg punya !!!!hahahahaha!!! 

pgpg yg best nie, i dikejutkan dgn berita seorang kakak opis i ni kena sembur perkataan BODOH semalam oleh seorang manusia yg istilahanya KEDEKUT . sian ko kakak kena sembur smlm nasib la i xdew kalau x mmg kena si orang tu . ceritanya mcm nie, kitaowngUnit Tanah sepakat wat collection RM5 utk beli barang-barang kelengkapan pantry . benda tu berguna bukannya utk sehari dua hari, tp berbulan-bulan / boleh cecah bertahun2 . jadi semua sepakat i yg tukang kutip so i dah start kutip Jumaat lepas . bila i kutip org lain semua ok sampai kat manusia sorang nie, terus dok sembur i . bole dian ckp buat apa dia nak bayar . soi btol manusia nie...i pun menjawab la..u nie jgn la kedekut sgt agama u KRISTIAN tu ajar u kedekut ke...cuba la jadi manusia muslimah sikit . punya la geram i dgn dia . nak bagi RM5 pun kena maki hamun org dulu.. 

last2 i ckp, u nak bg u bg, x nak sudah . dia kata dia bg tp x ikhlas . boleh mcm tu..hampeh punya manusia . i cerita kat suami, dia ckp kalau manusia mcm tu nak ajor tp dia beleter bla jew...xpyh nak tebal telinga dengor dia maki hamun, i kata RM5 dia tu penting . hahahaha..pastu time nak beli barang siap sound nanti bg dia resit dia nak claim, sebok jew... i ingat cerita nie tamat la hari Jumaat lepas rupanya sambung lagi semalam . dah semalam i cuti sian kakak tu kena marah .

kakak opis i cerita la semalam time lunch dia & the geng nak kemas pantry tu sbb jumaat x sempat, pastu tiba2 si kedekut ni masuk pantry terus sound . dia cakap apasal bodoh sgt beli semua2 nie . kurang ajor x????masuk2 terus panggil org bodoh ??? mcm tu kew mak bapak dia ajar dia??? pastu dia nmpk muka kakak i tu berubah terus tukar nada tp still guna perkataan BODOH. dia beleter terus kakak i keluar nsb kakak i tu x nagis . sampai skrg terus x bercakap dgn dia . kalau i ada time tu mmg i sound dia.. kalau disebabkan rm5, dia kecoh2 mmg pulangkan balik duit dia...kurang ajor sgt.. 



hey manusia, jangan la kita nie jadi hamba duit yew sampai ko tu nk menjadi terlalu BAKHIL sgt . menyampah aku .




PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

16 000 comment:

Sue-Rya Qistina said...

ishhh..teruknya perangai!!

MizzTina said...

hey, apsal kuajo sgt tu??

CikNaa said...

dia takde iman, sbb tu jadi kedekut sgt.. kalau kite ada istilah berkat kan? hm..

cha said...

eh kalau i mmg dh kene sembur dgn i balik dh. tak pun i campak je rm5 tu kat muka dia. eee geram plak i

Puan Ira said...

@Sue-Rya Qistina

mmg teruk pun..

Puan Ira said...

@MizzTina

kurang ajor sbb krana duit..bodo manusia mcm tu..

Puan Ira said...

@CikNaa

btol tu cik naa...diowng xdew istilah berkat..tu yg jadi kuang ajor..

Puan Ira said...

@cha

mmg nak jew pulangkan balik duit dia tu..tp dihalang oleh kwn2..takut jd isu..

Zana Adieyza said...

kedekut x bertempat tu.. lepas tu boleh lak panggil orang bodoh.. teruknya..

salam kenal dari zana.. nice blog dear.. keep blogging..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ADUHAI..BOLEH LAK GTU..SBOR JELA MANUSIA CMTU..

D Yatie said...

memang orang tu salah tak ada manner... saya pun kalau di tempat korang saya akan sembur & marah.. cuma kalau boleh jangan gunakan agama.. tak baik.. sebab tak mustahil, ada juga manusia biarpun 1 dalam 1,000,000,000 yang bakhil sangat macam tu.

just my 2cents ira. :D

Elya Roza said...

tu bukan lg kedekut...bakhil tu!!
rm5 pun berkira and nak maki org mcm tu...isk2..manusia2

Puan Ira said...

@Zana Adieyza

hai zana..

Puan Ira said...

@nuyui a.k.a miss YUI

mmg kena sabor byk..

Puan Ira said...

@D Yatie
tq yatie :)

Puan Ira said...

@Elya Roza

mmg bakhil pun...