Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Thursday, 22 November 2012

WELCOME to Hatyai - Part 1


09.11.2012 - 11.11.2012
HATYAI, THAILAND .

aritu celebrate birthday umairah yg PERTAMA kat Hatyai . tu hadiah mak & abah untuk umairah . nie first time kitaowng ke OVERSEA . hehehehe .... actually pengalaman yg menarik pg ke negara org . mula-mula nak join trip nie rasanya risau jew sbb dah lama x naik bas rombongan & risau umairah meragam dlm bas . but alhamdulillah semuanya berjalan lancar . terima kasih Ya Allah memberi perjalanan indah pada kami . malas nak cerita lebih-lebih u all seasea la gambar yg sempat di snap ^_^ .


 duit Thailand (bath) . pengajaran untuk anda-anda kalau nak ke oversea , tukar duit perlu dibuat di negara anda sendiri . aritu suami ira tukar duit dekat Danok, sgtsgt rugi & MIL ira sgt untuk sbb tukar kat Ipoh.

PERTUKARAN WANG

MIL : rm1000 = 10,300 bath
Suami Ira : rm1000 = 9900 bath

perbezaan = 400bath bersamaan rm40 .

walaupun hanya berbeza rm40 tp bila berbelanjan sgt2 rugi , contoh kalau kita rm10 = 99bath tp di hatyai jatuh duit kita kecil sbb kebanyakkan barang 100bath.. jadinya rm10 dah berbeza 1bath. suami ira ckp ira detail sgt..sbb bekira dgn 1bath.. org lelaki x faham mcm mana org perempuan handle kewangan...sbb tu perempuan mcm potpet.. 


comel x muka kami ^_^
boder pas mak & anak .


 sebelum bertolak ke Hatyai, umairah dah siap2 tidur..so senang la . dan umairah kalau tidur xkan sedar smpai ke pagi .


 Abah ^_^ Umairah


Mak ^_^ Umairah


barisan imigresen . nasib la cepat .


wif MIL


 wif kakak-kakak angkatku


 xdew motif


konon-konon pemandu pelancong 


pemandu pelancong bas rombongan kami
nama dia lupa la...tp sgt-sgt baik.


atuk & umairah .
atuk always offer diri nak jaga umairah . so mak & abah bole dating ^_^


at Kilang Madu . dengar jew la, beli x kot . sbb mahal sgt . tp ada jugak orang membeli .


 beli x, rasa bole . madu nie bukan madu lebah tp madu bungaa. so air madu nie wangi-wangi . 

abis lawatan ke Kilang Madu terus ke Nora Plaza , kat NP xdew la beli apa just beli handbeg, wallet hubby & sandle princess .



before masuk NP , diowng akan bg kad diskaun nie.. so bole la shopping banyak-banyak . pas ke NP terus ke Kilang Kacang . kat kilang tu borong kacang la kat situ jew abis hampir 1000bath . kat kilang tu mmg rambang mata la . ikutkan smua nak amik tp karang x terlarat bayar . hahahahaha..

pas ke Kilang Kacang sepatutnya ke ICE DOME tp ICE DOME tengah renovate so sad la . pastu kitaowng terus lunch kat Sami Chi . makanan dia sgt-sgt sedap sampai x smpt nak snap pic . nasib la meja yg kitaowng makan tu smuanya kaki makan . so best la kan dpt group sekepala & seselera . abis je makan terus ke Floating Market . tempat yg dinantikan oleh ira & suami ^___^


FLOATING MARKET .

next entry kita continue ^_^ . panjang-panjang cerita x best pulak .





PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

6 000 comment:

Sue-Rya Qistina said...

kat floating market tu yg paling best skali kalau pegi Thailand. mcm2 ragam manusia. hehehe

PUAN SUE said...

Bestnye.su pn tgh tggu hasben nk bwk 3 brank p hneymoon lg.hehe

Puan Ira said...

sue : mmg kat floating tu mcm2 ragam..hehehe

Puan Ira said...

sue : mmg kat floating tu mcm2 ragam..hehehe

Puan Ira said...

puan sue : anak 1 senang lg nak berjalan2 ...hehehe

cha said...

kalau i pun i berkira u. bab dui mmg i sgt sgt jaga even singgit huhu