Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Monday, 11 March 2013

Potluck Exchange


korang penah x berpotluck exchange yg bermaksud bawak bekal & bertukar2 makan ????? 
aku always la buat kt opis nie tp xdew la besar-besaran . hahahaha....
aritu ada sorang akak kat opis aku nie bg cadangan so aku pun join .

aku nak story nie, aktiviti potluck ni berlaku berMINGGU-MINGGU LEPAS . 
now baru aku nak story bcoz mood mak jemah nie kelaut belautlaut~~~~~
bila balik rumah, aku pikir nak masak apa utk aktiviti berpotluck . pikir punya dpt la idea yg simple .
aku masak BAYAM REBUS + SAMBAL BELACAN + IKAN MASAK LEMAK .
so esok paginya aku bawak la menu tu ke opice . 

sampai je aku kat pintu pantry besusun makanan . Ya Allah murahnya rezeki . walaupun pg pewot dah lapo tp kena tahan sbb lauk utk tengah hari . dlm pukul 11pg sorang pakcik yg kami satu pejabat calling HAJI wakilkan diri masak nasi . after nasi dah masak,apa lg muka kelaparan muncul . hahahahaha ... 

okey la yew, mak jemah dah malas nak story, u alls layan jew la gambor-gambor makanan untuk santapan tengah hari korang ok . ^___^ .


 antara lauk-pauk .
1)dalam pot tu gulai lemak terung ikan masin, 2)sambal daging, 3)rendang ayam, 4)limau bali, 5)sambal ikan,
6)ikan masin, 7)sambal belacan, 8)papadom, 9) ulam, 10)bayam air, 11) gulai lemak ikan yg aku masak .


 penambah selera makan .
walaupun makanan tu xsedap mana, kalau sambal belacan menepati citarasa + ulam mmg meletup perut aku penuh makanan .

 ini lah Haji yg aku story tu . apa2 saje msti dia first...hehehehe.. 


 2orang kakak yg always mcm kakak tp yg baju hijau nie dah aku anggap mcm mak walaupun aku panggil Kak Hamsiah . :)




berlauk-lauk ^____^

korang nampak x makanan yg aku masak ??????? hahahahahaha...
motif gambar dibesarkan ..kuikuikui... :)

hasil daripada aktiviti berpotluck nie adalah mengeratkan silaturahim, dapat merasai pelbagai makanan & last yg paling penting dapat jimat duit poket . tp aktiviti nie best ok, korang bole la mencuba-cuba dengan kawan korang ok .

Sekian, terima kasih ^___^







PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

3 000 comment:

Sue-Rya Qistina said...

sesekali wat mcmni mmg best dan happening kan :)

cha said...

wah ofis u dh mcm dapur dh ada rice cooker sume huhu. ofis i tak bole masak2 sgt kene cover line. tp best kan bila buat potluck camni. jimat pun jimat

ChocolateStrawberry Hijabs said...

Hi dear,

Feel free to visit our online blog shop.

New wide tribal with Ferris Wheel is now available.

Visit http://chocolatestrawberryhijabs.blogspot.com/2013/03/chocolate-hijabs-wide-pattern-shawl.html for more info.

Have a nice day. Tq. :)