Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Monday, 24 December 2012

Umairah Birthday Party 1st Year


 BIRTHDAY PARTY 1ST YEAR 
NUR BALQIS UMAIRAH
TARIKH : 18. Nov. 2012
LOKASI : Taman Makmur, Sungai Siput.
TEMA : Musical Retro
FOOD : 
Mee Goreng, Bihun Goreng, Pulut Ayam, Pulut Kuning & Ayam Kari, Bubur Jagung, & Kuih-Muih

DESERT :
Dadih & Chocolate Kek
  
 CANDY BUFFET :
Chocolate, Keropok, Coco Crunch, Ais Krim, Love Letters, Sugar Candy, Jelly Candy, Lollypop

KEK :
Musical Retro

 DOORGIFT :
Lollypop,  Roka, Eye Chocolate

GAME: 
Cabutan Bertuah, Pecah Belon, & Rebut Gula-gula

 majlis umairah nie wat hari ahad sambut sekali hari jadi maknya... hehehehe.. bolehkan 2 in 1 . birthday setahun umairah sepatutnya 09.11.2012 tp time tu kitaowng dah celebrate kat Hatyai & mak dia punya hari jadi 17.11.2012 meningkat la umur ke 25tahun . tp u alls nie birthday umairah PART 1 ok , pasni ada
 PART 2 ok. majlis kali ini ditaja oleh nenek, opah, atuk & paling bnyak mengeluarkan modal adalah MAK ABAH umairah ^___^ .
ada perkara yg x dpt dilupakan pada sambutan nie adalah kami celebrate dalam hujan TERSANGAT LEBAT + ANGIN .  mmg gempak la & rasa sad sikit la sbb xdpt buat apa yg sepatutnya . ialah kita hanya merancang hanya ALLAH sahaja yg menentukan . ada yg lebih baik yg dirancangkan olehNYA . tp time hujan lebat-lebat tu mmg ramai org datang . so sendat-sendat la dlm rumah ira yg small tu . rasa terharu sgt diowng sanggup dtg walaupun hujan sgt-sgt lebat sampai khemah hampir tumbang la . so ira cerita nie korang boleh imaginasi x mcm mana keadaan ketika tu ???????
time tu ira hanya berdoa xdew sapa yg cedera & kerosakan berlaku walaupun majlis tu hancur . mungkin xdew rezeki kot kali nie utk over2 majlis . tp hujan tiba-tiba berhenti & majlis tetap diteruskan dengan jayanya tp gambar x dpt snap banyak sbb dah kelam kabut . akhirnya semua makanan habis & majlis pun tamat dengan girangnya.

tq pada yg hadir & maaf kalau ada kekurangan ^____^ .


 birthday kad . idea last minit . 


 hadiah cabutan bertuah & aksesori kanak-kanak


 nasib dpt tangkap gambar . dpt dijadikan kenangan .


 i'm love it ^_^


candy buffet 
sesiapa area ipoh, sungai siput & kuala kangsar nak wat tempahan bole contact ira : 0125696035


antara hadiah




i kiss u baby 


 time ni angin dah bertiup kencang . bermula kisah hujan dan hari jadi berlaku .







doorgift


 bergotong-royong menyelamatkan makanan . tq pada yg membantu . tersangat-sangat terima kasih.


 tq pada yg memberi hadiah ^_^


 makanan yg lain x sempat nak angkat sbb dah hujan hanya pulut kuning berhuruf 1 sahaja yg dpt.
tq opah sbb membuat pulut ini utk umairah .

mmg time nie kecewa je sbb xdapat tangkap gambar . bila dah hujan semua dah lupa nak buat . nak amik gambar food, gambar tengahtengah hujan , gambar main game . hem...redha jew semuanya ada yg tersirat & tersurat . tp pekara paling penting nk tangkap gambar x lupa gambar kek . nasib la ingat .


simple but RETRO . ok la kot walaupun xdew musical . hehehehe...
kek ni pun last minit siap, tukang buat kek lupa . nasib ada kek...


majlis x lengkap kalau xdew acara memotong kek, walaupun hujan acara memotong kek ttp kena buat .
time potong kek nie mak umairah rasa sedih jew, x tau napa . dalam hati dah besar dah dia . 


umairah ...
engkaulah permata hati mak & abah,
bila kami berduka, engkaulah keceriaan kami,
terima kasih Ya Allah engkau kurniakan cahaya mata utk pengikat kasih sayang kami sebagai suami isteri.

umairah....
bila sudah dewasa nanti, jadilah anak yg menghormati ibubapanya,
jadilah seorang kakak yg taat utk adik-adiknya,
dan yg penting jadilah seorang hamba yg menyangi Tuhan & agamamu anakku .

umairah...
mak doakan semoga kamu menjadi anak yg solehah & berjaya suatu hari nanti,
mak & abah menyangi mu selalu.


my princess


 muka kedewasaan

note : cerita nie ira dah karang awal tp ira lupa nak publish, so skrg ira publish , walaupun kelewatan BOLEH ?????? xkisah la kalau korang kata x bole ....hehehehe...



PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

6 000 comment:

CikNaa said...

happy birthday umairah.. dah besar dia ea.. btw, aunty suke la party umairah.. gojes! :)

Kakzakie said...

Happy belatd birthday umairah dan mamanya juga.. Meriah walau hujan. Door gift tu pun cantik:)

cha said...

ala kesiannya hujan pulak u. takpe asalkan dpt celeb tu dh ok kan.. happy birthday umairah. be a good girl to your parents ok syg :D

IntaNBerliaN said...

happy belated bzday umairah n ira... :)

ooo kt sg siput... family akak kat chemor.. tp akak skrg dh ada dkt sg petani, kedah.. lenkali ada rezeki leh jumpa :)

emmm... tn mak mur mcm prnh dgr... area mane yer

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..beshnya..comel2 belaka.. hppy birthday dear umairah walau dah lmbt..

kalau akk nak vit c, leh contct yui ya..

Nur-nba said...

Happy Belated Birthday Umairah dan Ira..
Meriah majlis...