Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Wednesday, 5 September 2012

Alkisah Hari Raya 2012


hai korang . selamat hari raya ke-18 . sihat semua ??? lamanya x mengupadate belog . sepanjang bulan raya nie terlalu bz . nie nak cerita hari raya . tentu ramai yg dah sembang2 raya kan . actually this year i beraya di Pekan, Pahang (rumah Tok belah suamy ) . raya di pahang mmg berbeza dari segi suasana & juadah .

juadah iftar akhir ramadhan 2012


aktiviti mencucuk sate . first time i rasa buat sate sendiri . sgtsgt syok!!!


budak penyibuk ^_^

malam raya kami bz dengan aktiviti-aktiviti family so nak main mercunmercun xdew . lagi pun FIL x bg main mercun sbb takut cucu kesayangan menangis . bueekk..umairah ngadangada dengan atuk .


sate . nasi impit . kuah kacang . nasi dagang . rendang .
juadah hari raya pertama at pahang



perkara berlaku at pahang :

1. gambar raya xdpt tangkap sbb masing-masing sibok .
2. makanan sgt berbeza dgn kampung ira kat ipoh .
3. jadi adat di pekan selepas solat hari raya , kaum adam akan beraya dahulu dan kaum hawa akan pergi selepas itu . actually xkan pergi beraya bersama . tu rasa so sad . :( . xpew pasni xsedih sbb dah tau
4. kat pahang susah nak jumpa lemang & ketupat .
5.  juadah makanan di setiap rumah hampir sama so pada hari raya pertama jugak dah ajak suamy makan KFC sbb dah x lalu makan makanan yg sama . oh my !!! 


 baju raya 2012 .


geng hari raya .
i love u alls . 

ini lah kisah hari raya . mmg best la beraya di pahang walaupun berbeza keadaanya. balik dari kampung mmg letih . lepas cerita raya , cerita pertunangan , pastu cerita merdeka . cerita open house . banyak sangat nak diceritanya . anyway raya tahun nie sangat BERBEZA & HAPPY !!!

 


PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

7 000 comment:

Mommy_Cha said...

hamboih baju mama tu, bling-bling pinky...ai laike :)

Sue-Rya Qistina said...

pinky dinky gitu. last year saya nya tema warna pink. hehe
lain ye budaya mereka. kita agak terasa jugak klau pegi beraya asing2. huhuhu

:: Mrs.Eady :: said...

pinky gituuuu!!nice ~

CikNaa said...

kat pekan eh mommy? mmg kot sbb dh dekat area johor mmg takde lemang.tp ciknaa phg area temerloh, jerantut, lemang mmg wajib ado.. :)

msredcheesecake said...

cantik baju raya... suka kaler dia....

cha said...

peliknya lelaki kene raya dulu. kalau break the law tak bleh eh? huhu

Bazilah (^0^) said...

ehhh sedeynye takleh g beraye same2. nway selamat hari raya dear :)