Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Tuesday, 17 July 2012

honeybunnybabymoon - part 1

hai korang . rasa lama xupdate belog , ada yg missmiss kat i x?? sila muntah kuning kalau x rindu ;) . arini baru start keja smlm EL gugurl i x sihat, kesian gugurl . okok back to topik weekend aritu holiday lagi !!! rasanya every weekend nak bebehoneyhoneymoon :) .


honeybunnybabymoon

 hari sabtu & ahad aritu ira becuti di Cameron Highlands . ira & family boolat sejuksejuk kat sana . holiday nie kali pertama dgn si gugurl kami . so we very excited . pejalanan dr sungai siput ke cameron highlands lebih kurang 2jam lebih . butbut disebabkan jem yg very long so time menjd lebih kurang 3jam lebih . pedih montot dok lamalama dlm keta .


before . pejalanan sgtsgt lancar .


after . pejalanan sgtsgt slow . mulut dalam keta bepotpetpotpet . i hate jem .

korang bayangkan kami gerak tu rasanya dah awal la kot tp bila sampai teringkap alahai jem jugak . rasa sgtsgt sedih ok dah la x breakfast sbb pikir nak cpt x mau jem alihalih jem jugak :( pewot bekeroncong .
dalam keta i and gugurl begaduh ok . sbb gugurl x mau dok diam dia pun bowing dlm keta lastlast abah said " kalau ada salah sorang nagis antara korang (gugurl & mak ) 2 2 turun . abah tinggal tepi jalan " so kami pun bebaik n seyap . mmg bowing dok dalam keta , rasanya kalau jln kaki lagi cepat kot dr naik keta .

seemukakamikebosanan & mukabebaikafterkenamarah ;)

kitaowng sampai di Brincang dalam pukul 2lebih mcm tu . sampaisampai je trus cari hotel . mula pilihan petama KAVY HOTEL . tp harga mcm mahal rm150/nite so mintak shuamy cr hotel lain & hotel kami ialah Tudor Home Inn, Cameron Highlands . price ok la rm120/nite save rm30 ok . bole use utk lunch ^_^ jimat cermat membawa berkat .


wajah Tudor Home Inn, Cameron Highlands . hotel selesa tp xde kipas . wpun kat CH sejuk tp sy rasa kipas diperlukan utk kitaran udara . so i suggest kat diong boh la kipas watnya ada yg jenis sakit asma kan dah susah..

pas kitaowng checkin tmpt dituju first adalah restoren utk makan . nasib la x jauh tmpt mkn just sebelah hotel jew sbb pewot mmg tahap lapa gaban dah . pas abis eat shuamy ajak pg tgk opah . tp i opah i xdew kat cameron, so opah sapa ??? next entry kita continue ok . tadaaa ;)




PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

5 000 comment:

cha said...

aaa rendu cameron :(

izla said...

haritu pergi pon jem yg amat. frust sungguh!

CikPuan Ira said...

@cha

cha disbbkan tgk awk honeymoon la sy teringin nk pg. i love CH

CikPuan Ira said...

@izla

xtau la apasal jem..dulu xdew la jem sgt..ada anak kecik susah jemjem nie

ieda said...

dah lama x mai sini
winduu gak nie huhuhu