Ya Allah , kurniakanlah kepada kami daripada pasangan-pasangan hidup kami, dan zuriat-zuriat kami apa sahaja yang menyejukkan mata kami dan jadikanlah kami sebagai ikutan bagi orang-orang yang bertaqwa . amin .

Monday, 23 July 2012

2 Ramadhan Yg Indah

Assalamuailaikum w.b.t & Salam 1 MALAYSIA

pose x arini ??? x pose ?? why ??? xpew kalau besebab , HeHeHe...arini dah 3hari i puasa belum tinggal lagi , hope dpt berpuasa penuh br bole raya dgn GEMILANG ^_^ .

bila dua hari ramadhan berlalu so  berlalu sudah  DILEMA berbuka . alhamdulillah berjaya memuaskan hati TWO my mothers. aritu i mmg TERsgt dilema sampai TERada wat entry DILEMA BERBUKA . so i pilih puasa pertama i berbuka rumah MIL & ahad berbuka rumah mak . firstly, i mmg sedih & takut nak kol my mom tkut terasa ati , so lepas bincangbincang dgn mak , mak setuju ahad berbuka rumah mak . tp pas bebuka i kena singgah rumah mak sbb she miss so much dgn cucu kesanyangan dia ;)


budak kesayangan semua keluarga BOOLAT


before puasa aritu i ada ckp kat shuamy kali nie x mau belanja lebihlebih , kita try bejimat + diet . so first berbuka rumah MIL just beli murtabak makanan wajib bila puasa , kulit & hati percik & air laici lemon = RM8.50 . jimat x???


 juadah berbuka 1 Ramadhan . lapik paper jew senang ^_^ , kotor terus buang .


disbbkan budak baju biru tu sy berbuka di rumah MIL . maksu yg miss kat umairah 
gambar yg kurang jelas sbb pakai hp biasa jew ;)


bila namanya hari pertama ramadhan mmg energy tersgt kurang la . rasa nak minum nak makan nak smbg2 almaklum nak biasakan diri . time bulan syaaban aritu xmau testtest puasa ,  ni la diri sy ;) .


seesee amek gambar pun megeletar . ni tahap maksima dah ;)

 selesai sudah bebuka , kemas2 i pun gerak pg rumah mak utk tunaikan janji TP sesampai rumah mak cakap dia shopping kat MYDIN, Manjoi dgn kakak sepupu . hem..nak marah mak sendiri tp lega jugak la dia x sedihsedih sbb kitaowng x berbuka rumah dia utk first day .
second puasa (ahad) perasaan smua dh ok . energy pun dah stabil . dalam pukul 430pm kitaowng gerak pg ipoh utk berbuka rumah mak . masa pejalanan just amek 1jam jew tp kitaowng singgah byk pasar ramadhan just nak tgktgk. pasar ramadhan yg i singgah PR Dataran Sungai Siput , PR Stadium & PR Chandan Desa .

all pasar ramadhan (pr) yg i pg jual makanan yg sama jew , lauk , air , kueh , murtabak so boring . xdew kew bendabenda lain . pastu besesaksesak org . xshuke ok jalan besentuhsentuh nie .


abah siap besenteng baju utk mulakan pegembaraan Pasar Ramadhan ;)


see ramai orang . x shuke ok ;(

time kat PR Sg.Siput pengembaraan kitaowng hanya buy kueh = rm4 , PR Stadium i beli ayam percik 5cucuk = rm10 & PR Chandan Desa murtabak 2keping = rm5 . Total = rm19 extra rm10.50 dari ramadhan pertama , hehehe . kali nie kena extra sbb 4 keluarga yg makan . korang ce imagine  rumah teres 2 tinggat besesak 4keluarga tanpa khemah . xmampu ok ;) tp bila dah kelamkabut nak bebuka x sempat nak snapsnap pic plus plk si kecik meragam time berbuka . so sad ;(

rumusannya i dpt puaskan ati keduadua MAK i & i terasa happy sgt . weekeng keluarga BOOLAT always full dgn aktiviti ;) 

nota hati : arini TERexcited sbb berbuka BERTIGA ;) . yahooo!!! . arini apa menu korang utk berbuka ???





PECAH KACA PECAH GELAS, DAH BACA HARAP BALAS {。^___^。}

7 000 comment:

msredcheesecake said...

sy pun tak suka bersesak kat bazaar ramadhan, atau kat mana2 la...

salam ramadhan

cha said...

i baru smlm pg bazar ramadhan tu pun sebab berbuka kt rumah abang nk bwk buah tangan sikit hehe

izla said...

samalah..kesian pulak kat mak sebab 1st ramadhan ngan MIL. tapi xpe, minggu ni balik rumah mak pulak.

CikNaa said...

best nye buka pose same2..ciknaa dapat bukak pose weekend je ngan suami.

Kakzakie said...

Kakak pun semalam berasak di pasar ramadhan masa hantar anak balik asrama. Tapau utk mereka dah tu kakak pun tapau sama...

Bazilah (^0^) said...

smlm masak ayam msk merah utk suami. Arini mungkin ajak suami g bazar jer, letih kerja (alasan malas msk hehe)

!k@ said...

saya pun xsuke bersesak2... :)